Keurmerken en certificaten

SKH stelt zich ten doel de kwaliteitszorg in het bouwsegment en dié sectoren waar hout en houtproducten worden toegepast en het gebruik van hout uit duurzaam beheerde bossen te vergroten. SKH is met name actief in hout, houtproducten, houtconstructies en hout gerelateerde producten. De verbetering/vergroting probeert SKH te bereiken door o.a. het gebruik van certificatiesystemen die onder nationaal en internationaal toezicht staan.
De CE-markering die op veel producten te vinden is geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende regels binnen de Europese Economische Ruimte (EER: de Europese Unie plus Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). CE staat hierbij voor Conformité Européenne, wat zoveel betekent als in overeenstemming met de Europese regelgeving. Rufast levert bevestigingsmaterialen die voldoen aan de eisen van de nieuwe regels, ondersteund door technische documentatie en software om te helpen bij de keuze van de meest geschikte oplossing. Het doel van de CE-markering is tweeledig van aard. Enerzijds is het doel de vrije handel binnen de lidstaten te bevorderen terwijl anderzijds de veiligheid in het gebruik van de producten wordt verhoogd. Eurocode 5 is één van de tien Eurocodes gericht op harmonisatie van de normen voor alle bouw bestemde producten in heel Europa vereenvoudigt de verspreiding van kennis en waarborgt het toepassen van de minimale vereisten.
Het doel van Eurocode 5 is tevens dat alle bouw gerelateerde producten CE gemarkeerd zijn om aan te tonen dat ze veilig en toepasbaar zijn wanneer onderstaande wordt geëist: -Mechanische sterkte en stabiliteitseisen -Brandrisico’s -Hygiëne, gezondheid en milieu -Veilig in gebruik -Geluidsbeperking Het is fundamenteel voor Eurocode 5 dat het minimale ontwerp, levensduur van de meeste gebouwen 50 jaar is. De bevestigingsmaterialen van Rufast zijn conform de norm EN14592 geproduceerd. Deze norm controleert onder andere de voorschriften van de productie van het bevestigingsmateriaal maar ook het onafhankelijk testen van karakteristieke sterkte waarden voor uitrekken, doortrekken en buigen. Eurocode 5 werkt met 3 Service klassen welke de voorwaarden beschrijven waaraan elementen / constructies zijn blootgesteld, te weten:

 

Keurmerken en certificaten

Al onze nagels, zware nieten en schroeven ten behoeve van dragende houtconstructies zijn CE gecertificeerd volgens EN 14592:2008.
Hiermee voldoet Rufast BV aan de nieuwe Eurocode 5 regelgeving.
Rufast kiest er voor om de kwaliteit van haar producten door een onafhankelijke instantie te laten controleren.
Hiervoor heeft SKH het SKH-Keurmerk ontwikkeld. De materialen van Rufast worden op basis van vooraf vastgelegde (prestatie) eisen op regelmatige basis gecontroleerd.


Erkend Leerbedrijf

Sinds kort zijn wij gestart met de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Beroepsonderwijs en bedrijfsleven werken samen in SBB om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Zo dragen wij bij aan de vakmensen die er bij Rufast BV rondlopen.